Uherský salám Tiszai 400 g
Kód: 0315Související produkty
Detailní popis produktu
Složení: vepřové maso, vepřové sádlo, jedlá sůl, koření, cukr, konzervant dusitan sodný, kouř
Skladování: Maďarský salám skladujte v chladu při teplotě do 20 °C.
Země původu: Maďarsko
Další informace: Na 100 g hotového výrobku bylo použito 159 g masa z lokálních chovů. Výrobek zraje a vysychá, proto se může jeho hmotnost snižovat. Obsah soli je max. 5 %, obsah tuku je max. 50 %. Hmotnost 400 g. Tento výrobek je bezlepkový.
Energetická hodnota | 2150 kJ / 520 kcal |
Tuky | 47 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 19 g |
Sacharidy | <0,5 g |
z toho cukry | <0,5 g |
Bílkoviny | 24 g |
Sůl | 4,2 g |
Referenční příjem průměrné dospělé osoby (8400kJ/2000kcal)
Doplňkové parametry
Kategorie: | Maďarské salámy |
---|---|
Maso: | Vepřové |
Země původu: | Maďarsko |
? Lepek: | Ne |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Pick Szeged je maďarská společnost, která vyrábí různé masné výrobky, zejména originální uherský salám Pick. Společnost byla založena v roce 1869 a sídlí v maďarském Szegedu.
Produkce salámu byla do Maďarska představena Markem Pickem, hlavním řezníkem židovského původu. V roce 1869 se pan Pick usadil a založil továrnu na salám v maďarském Szegedu. Postupně rozvíjel a zlepšoval své podnikání "krok za krokem". Když už vyráběl velké množství salámu, přijal dělníky z Italie a to v roce 1883. Rozsáhlá výroba salámů byla zahájena v roce 1885. Po smrti zakladatele v roce 1892 jeho žena a její bratr převzali vedení firmy. Markův nejstarší syn Jenő vstoupil do podniku v roce 1906. Jenő měl cit pro podnikání a marketing. Mezi dvěma světovými válkami se továrna Pick stala nejvýznamnějším závodem maďarského potravinářského průmyslu a salámy Pick se staly globální značkou. Jenő Pick provozoval závod sám od roku 1934 až do jeho znárodnění.
Zajímavost o salámu Pick
Podle původní receptury byl salám vyroben z oslího masa. Po nějaké době však v Maďarsku nezbylo dost oslů. Z tohoto důvodu bylo nutné najít nové řešení a oslí maso bylo nahrazeno starším prasečím masem, které má podobnou chuť. Více si přečtěte v článku Překvapivá fakta o pravém maďarském uheráku.