Maďarské salámy
Maďarské salámy – uheráky jsou nejoblíbenějšími uzeninami nejenom ve státech na Dunaji. Věděli jste, že pravý uherský salám je jen jeden, a to ten z města Szeged od tradičního výrobce Pick? Anebo že každá štangle uheráku se vyrábí celých 100 dní a je potřeba 17 druhů ušlechtilých plísní, aby měl tu správnou chuť a vůni?
Poctivý maďarský salám se první dva týdny udí a další tři měsíce dochází k sušení a rozvoji ušlechtilých plísní. Ty mu dají specifický bílý obal i nezaměnitelnou chuť. U maďarských salámů je nejdůležitější vysoký podíl vepřového masa z lokálních chovů a prvotřídní paprika, kterou si výrobce pěstuje sám a zpracovává mletím mezi kamennými mlýnskými koly. Vyzkoušejte sami, že na takový salám je dobré si i 100 dní počkat. U nás ho můžete mít už do dalšího dne.