PICK paprikový salám Rakoczi 380 g

Kód: 0309
Značka: Pick Szeged
269 Kč / ks
Skladem
Možnosti doručení

Salám Rákóczi je tradiční maďarská uzenina, která nese jméno po známé maďarské šlechtické rodině Rákóczi, významné v historii Uher. Tento salám patří mezi gurmánské delikatesy a je ceněný pro svou jedinečnou chuť a pečlivé zpracování.

Detailní informace

10 let s Vámi
10 let s Vámi
mnoho spokojených zákazníků
Rychlá doprava ZDARMA
Rychlá doprava ZDARMA
při nákupu od 1500,-

Detailní popis produktu

Složení: vepřové maso, vepřové sádlo, jedlá sůl, koření, cukr, konzervant dusitan sodný
 

Skladování: Při nekolísavé teplotě do 20 °C.

Země původu: Maďarsko

Další informace: Bez lepku a bez laktózy. Bez alergenů. Na 100 g výrobku bylo použito 152 g vepřového masa. Hmotnost 380 g. Nejedlé střívko.

 

 

Výživové hodnoty na 100 g
Energetická hodnota 2150 kJ / 520 kcal
Tuky 47 g
z toho nasycené mastné kyseliny 19 g
Sacharidy <0,5 g
z toho cukry <0,5 g
Bílkoviny 24 g
Sůl 4,2 g

Doplňkové parametry

Kategorie: Maďarské salámy
Hmotnost: 0.4 kg
Maso: Vepřové
Země původu: Maďarsko
? Lepek: Ne
Laktóza: Ne

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Pick Szeged je maďarská společnost, která vyrábí různé masné výrobky, zejména originální uherský salám Pick. Společnost byla založena v roce 1869 a sídlí v maďarském Szegedu.


Produkce salámu byla do Maďarska představena Markem Pickem, hlavním řezníkem židovského původu. V roce 1869 se pan Pick usadil a založil továrnu na salám v maďarském Szegedu. Postupně rozvíjel a zlepšoval své podnikání "krok za krokem". Když už vyráběl velké množství salámu, přijal dělníky z Italie a to v roce 1883. Rozsáhlá výroba salámů byla zahájena v roce 1885. Po smrti zakladatele v roce 1892 jeho žena a její bratr převzali vedení firmy. Markův nejstarší syn Jenő vstoupil do podniku v roce 1906. Jenő měl cit pro podnikání a marketing. Mezi dvěma světovými válkami se továrna Pick stala nejvýznamnějším závodem maďarského potravinářského průmyslu a salámy Pick se staly globální značkou. Jenő Pick provozoval závod sám od roku 1934 až do jeho znárodnění.

Zajímavost o salámu Pick

Podle původní receptury byl salám vyroben z oslího masa. Po nějaké době však v Maďarsku nezbylo dost oslů. Z tohoto důvodu bylo nutné najít nové řešení a oslí maso bylo nahrazeno starším prasečím masem, které má podobnou chuť. Více si přečtěte v článku Překvapivá fakta o pravém maďarském uheráku.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.