Uherský salám
Mezi typické maďarské speciality patří bez pochyby "uherák". Za jediný pravý uherský salám bývá považován výrobek společnosti Pick, sídlící ve městě Szeged. Traduje se, že za jeho nenapodobitelnou chutí stojí přimíchávání oslího masa - je to ovšem pouze legenda. Jeho výjimečná chuť je dána velkou péčí a úzkostlivě dodržovaným technologickým postupem výroby, kvalitním vepřovým masem pocházejícím z místních chovů a prvotřídní paprikou. Tento salám je vyráběn za přístupu studeného vzduchu a velmi pomalu uzen. Při sušení, které probíhá velmi pomalu, získává uherák svou typický bílou obal, který se vytvoří za přispění sedmnácti druhů ušlechtilých plísní. Štangle salámu se vyrábí přesně sto dní, z čehož se dva týdny udí a celé tři měsíce zrají.
Vyberte si i Vy pravý uherák z naší nabídky.