Miniklobása Pickstick 60 g
Kód: 0307Související produkty
Detailní popis produktu
Složení: vepřové maso a slanina, sůl, koření, emulgátor: polifosfáty, glukózový sirup, výtažky z koření, dextróza, antioxidanty: výtažek z rozmarýnu, startér kultury, konzervant: chlorid vápenaty, alginát sodný, aroma, škrob
Skladování: Uchovávejte v suchu při teplotě do 20 °C. Po otevření uchovávejte v lednici při teplotě do 6 °C a spotřebujte do 48 hodin.
Země původu: Maďarsko
Další informace: Na 100 g výrobku bylo použito 153 g vepřového masa. Hmotnost 60 g.
Energetická hodnota | 2233 kJ / 540 kcal |
Tuky | 50 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 21 g |
Sacharidy | <0,5 g |
z toho cukry | <0,5 g |
Bílkoviny | 22 g |
Sůl | 3,7 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Maďarské klobásy |
---|---|
Hmotnost: | 0.06 kg |
Maso: | Vepřové |
Země původu: | Maďarsko |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Pick Szeged je maďarská společnost, která vyrábí různé masné výrobky, zejména originální uherský salám Pick. Společnost byla založena v roce 1869 a sídlí v maďarském Szegedu.
Produkce salámu byla do Maďarska představena Markem Pickem, hlavním řezníkem židovského původu. V roce 1869 se pan Pick usadil a založil továrnu na salám v maďarském Szegedu. Postupně rozvíjel a zlepšoval své podnikání "krok za krokem". Když už vyráběl velké množství salámu, přijal dělníky z Italie a to v roce 1883. Rozsáhlá výroba salámů byla zahájena v roce 1885. Po smrti zakladatele v roce 1892 jeho žena a její bratr převzali vedení firmy. Markův nejstarší syn Jenő vstoupil do podniku v roce 1906. Jenő měl cit pro podnikání a marketing. Mezi dvěma světovými válkami se továrna Pick stala nejvýznamnějším závodem maďarského potravinářského průmyslu a salámy Pick se staly globální značkou. Jenő Pick provozoval závod sám od roku 1934 až do jeho znárodnění.
Zajímavost o salámu Pick
Podle původní receptury byl salám vyroben z oslího masa. Po nějaké době však v Maďarsku nezbylo dost oslů. Z tohoto důvodu bylo nutné najít nové řešení a oslí maso bylo nahrazeno starším prasečím masem, které má podobnou chuť. Více si přečtěte v článku Překvapivá fakta o pravém maďarském uheráku.